Bieffekter av svininfluensan...

Jag fick den här bilden i ett mail strax efter att jag läst att Fisken började bli orolig för den nya influensan och det var ju verkligen lägligt! =D  Kunde knappast bli bättre helt enkelt. När det gäller svininfluensan så är det precis som du säger Fisken, den är precis som alla andra influensor. Varje år när influensorna börjar så dör det några människor men det får vi inte läsa om i tidningarna, eftersom det inte är sensationellt nog. De flesta som blir smittade av svininfluensan märker det inte själva ens, det är inte ens säkert att det "bryter ut", precis som när det gäller "vanliga" influensatider. Brukar du åka på influensa varje år när det är dags, eller brukar du klara dig? Har du extra dåligt immunförsvar av någon anledning? bör du vara lite extra försiktig! (Man har inte extra dålig immunförsvar bara för att man är hypokondriker..)

Halva sveriges befolkning har säkert redan haft en släng av svininfluensan men har inte märkt något eftersom det inte har hänt något med det. Det har inte brutit ut. Och då kommer det givetvis inte göra det senare heller (om du inte blir smittad senare förstås). Ditt eget immunsystem har tagit hand om bacillerna redan. Inga kontsigheter.

Hela den här grejjen har blivit upphausad och media är (som vanligt) den stora boven i dramat. Det som står i tidningarna är inte sant, allting är vinklat på något sätt - dom skriver för att sälja lösnummer till er, inte för att deras kall är att berätta sanningen...  (Jag vet inte vad som är mest sorgligt förresten, innehållet i tidningarna eller att ni fortfarande köper dom VARJE DAG. Det skulle till och med vara ekologiskt att sluta läsa kvällstidningarna..) Köp en bra bok istället!!

Spridningsrisken som Fisken skriver om i sitt inlägg ska ni däremot gärna titta lite extra på, den gäller nämligen inte bara svininfluensan, utan allt annat i samma changer, om ni förstår vad jag menar...  Själva mutationen av influensan är ju inte direkt bra heller, men sist var det fågelinfluensan, kommer ni ihåg hysterin? Hur många som du kände dog av den?

Självklart ska man vara försiktig. Självklart ska man tvätta händerna. Ofta. Tänk efter lite. Apropå det så säger dom i USA att 98 procent av alla sedlar har spår av kokain på sig. Visserligen för att det är extra enkelt för ämnen att fastna på de amerikanska sedarna, men man förstår hur mycket våra pengar reser runt. Antingen har de använts eller legat i närheten andra sedlar som har använts i sambnad med kokain. Med betoning på det senare alternativet. Tänk på handtagen på kundvagnarna när man går och storhandlar på ICA.

(Men tro inte att du kommer undan bacillerna bara för att du använder kortet. Det räcker med att människan i kassan tar i kortet för att cirkeln åter är bruten..)                        =D


ett munskydd kanske vore bra?

Kommentarer
Postat av: Fisken

Fint...nu oroar jag mig för kundvagnar. Tack. :-)

2009-08-21 @ 12:16:22
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: H

Tips med betalkortet är ju att använda deras självbetjäningskassor där du sköter allt själv. Sen är det bara att köpa ett packe vinylhandskar, handsprit, munskydd o en sån där liten apparat man steriliserar med så är man helt säker. Fast man kanske vill leva lite också...?

Sv: Min är mindre än handflatan så det är nog det.

2009-08-21 @ 13:23:46
URL: http://hypofysen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0