bättre poker!


fotot är från den världsberömda Spaanläggningen i Budapest

I takt med att min livepoker har blivit mycket bättre så har det blivit precis tvärtom med onlinepokern. Det beror förstås på att jag inte spelat lika mycket online, nästan ingenting alls, och när jag väl har dragit igång klienten så har det varit i helt rekreationellt syfte och i helt fel läge. Fel läge för att jag är för trött att göra något annat. Därför har jag spelat på den låga nivån jag en gång började och inte engagerat mig speciellt. Ganska självklart, jag vill ju inte göra av med mer pengar än nödvändigt. Turneringarna online har inte heller funkat så bra, jag förutom att jag lyckades kvala in mig direkt till Online SM main event i November, på första försöket. €2 kostade den. Snyggt!

Jag har allvarligt funderat på att helt lägga ner onlinepokern eftersom det inte verkar ha något syfte alls och jag gillar ju inte att förlora pengar. Bara gå in och spela en eller två turneringar i månaden, i syfte att kvala in till någon större, möjligtvis. I fredags bestämde jag mig för att ge "linan" en sista chans och satte in ett litet belopp för att spela €50 turneringen och sedan cg för resten med tanken att det är sista gången jag sätter in pengar. Så får vi se hur länge det räcker. Självklart med tanken att ge tusan i att plocka ut dom när jag vinner, som jag har gjort hittills.. =)

Antingen eller liksom.

Jag vet inte vad som gjorde det riktigt men jag gick in på ett bord två nivåer högre än jag brukar. €93 tog jag med mig dit. Det tog inte många minuter innan jag hade dubblat upp och jag var uppe i €500 på tre timmar och klev av bordet när jag började förlora och tog med mig €400 därifrån. På lördagen var jag inne en stund mitt i natten, två timmar kanske, och kom upp i €600. Jag undrade förstås om det berodde på löningshelgen eller om jag helt enkelt och väldigt plötsligt hittat till min rätta nivå? I går gick jag in och spelade kvalet till Unibetopen warmupen den 11/7 (slutade femma) och samtidigt givetvis lite cashgame. Strax före midnatt har jag lagt ytterligare €200 till potten som nu är uppe i €800.

Nej jag vet att det inte är speciellt speciellt i det stora hela, men för mig är det ett oerhört bra resultat för att vara online cashgame! Faktiskt personbästa!

Jag har lite kvar att fixa och sedan ska min kära mor följa med som smakråd och köpa nya stackars blommor till lägenheten och balkongen eftersom de andra dog av saknad när jag var på SM i Tallinn via weekend på Åland...

Det är nog inte så lätt att vara blomma i min värld..  =)


Faktiskt...

jag trodde det knappt själv, men solen gör underverk och ger extra energi! Jag HAR faktiskt tvättat!!   =D


seriously!

Jag har tvättstugan idag! Den stora tvättstugan i källaren där jag tvättar lakan och handdukar eftersom jag inte har någon torktumlare i lägenheten och inte så många tvättlinor att det skulle funka och hänga lakan och handdukar där. Dessutom så blir de så jäkla stela om de inte torktumlas. Klart de ska torktumlas. Men jag orkar verkligen inte tvätta idag... Orkar jag det?

*snabbt som fan slängde jag in handdukarna i min egen tvättmaskin för att jag ska bli tvungen att gå ner med dom till torktumlaren sedan när det är dags, så jag inte KAN slippa undan*

Det var faktiskt ett riktigt taktiskt move..! Ibland är jag extra smart.


Jag ligger ensam i solstolen på balkongen och önskar att jag satt med fötterna i
vattnet på den här bryggan tillsammans med en av mina bästa vänner istället...

akta väggen!!

Jag har upptäckt tydliga tecken på att "väggen" är farligt nära just nu. Jag har varit på väg förut och blivit räddad i sista stund av olika anledningar. Dom gångerna har jag inte upptäckt det själv i tid utan gömt mig på jobbet, gärna med hjälp av några extrapass. Det går inte lika enkelt när man är egen företagare och bara jobbar extra på ett annat ställe. Även om det nu mera är mer än en halvtid så känner jag lite panik över att det inte är fler pass. Jag gillar verkligen att jobba på brandkåren.

Det är inte så konstigt, de senaste 2,5 åren har jag jobbat dubbelt med heltid på SOS och jobben för First Poker. Inte som två heltider kanske men definitivt en och en halv. Sen valde jag ju att jobba trippelt från första januari då jag började med Spa & Hälsa. Det uppdraget var jag tvungen att avsluta efter mars månad eftersom chefredaktören visade sig vara en riktig psykopat. Tyvärr en psykopat som inte betalade sista fakturan. Jag säger inte psykopat för att han inte betalade fakturan utan han var verkligen en psykopat. Jag orkar inte gå in på detaljer just nu men jag är jäkligt glad över att jag kom undan så snabbt. Sjlävklart så ska han få betala fakturan. Jag har skickat in till Kronofogden, han har bestridit och jag ska lämna in bevis för att de ska ta upp ärendet i Tingsrätten. Det underlättar inte mitt tillstånd direkt.

Jag undrar om det inte är han som är grunden till tillståndet till att börja med. Jo så är det. Det enda som kan få mig deprimerad är när jag är utan pengar. Därför ser jag till att jag inte blir utan pengar. Den fakturan han valde att inte betala var på 40 000:- för en hel månads jobb och resten kan ni ju lista ut själva. TUR att jag har världens bästa mamma...

Ekonomin har ordnat upp sig och jag har jobb så det räcker egentligen, det är bara det att jag är nere på halvtid om man jämför med hur jag jobbade tidigare. Ja jag vet att det är mycket bättre men det är SVÅRT att ta det så lugnt! Just nu väntar jag på att göra en intervju, jag har inga pass på brandkåren förrän nästa helg och jag har sovit dygnet runt sedan jag gick av nattpasset i tisdags morse. Jag orkar bara vara uppe några timmar i taget och har ingen lust att göra någonting överhuvudtaget. Och egentligen har jag så många saker som jag egentligen skulle vilja göra. Men jag har ingen aning om vart jag ska börja.

Och så har jag fått ont i halsen. Typ halsflussont. Hur kan jag få det när jag ligger och sover hela tiden? Jag som skulle åka och hälsa på Gia..  Skit oxå.

Jag måste få iväg grejjen till Kronofogden senast imorgon, det ska vara framme den 1 juli och jag har självklart skjutit upp det i över två veckor. Motivationen har försvunnit och apati har tagit dess plats. Men nu sitter jag här på balkongen. Brevet jag ska skriva ska skrivas, jag har ett ess i rockärmen och han ska fan i mig inte komma undan. Jag har tagit mig ur sängen och ut på balkongen.Jag tog med mig de senaste numren av mina favorittidningar som jag inte har hunnit läsa ännu. Eller hunnit? Jag har helt enkelt inte haft ro att sitta stilla. Det kunde jag förut när jag jobbade lite mer. I alla fall förrförra sommaren tror jag att det var. Då var det bästa jag visste att ta med mig kaffekoppen ut i solen på balkongen på dagen när jag vaknade innan det var dags att jobba eftermiddagspasset på jobbet. Gärna tillsammans med en bok eller någon av favorittidningarna.

Jag måste hitta tillbaka till den ron. Jag vill kunna ta det lugnt. Jag vill ha ro att ta en paus med en bra bok på balkongen tillsammans med en stor kopp kaffe. Eller någon av mina tidningar. Jag måste hitta tillbaka till mig själv. Jag undrar vart jag har tagit vägen...


...jag lovar...!

Mhmm, jag vet, det är helt oförlåtligt men ni fattar inte hur mitt liv har sett ut de senaste månaderna... och nu när jag tänker efter så är det snarare det senaste halvåret, inte bara några månader..sedan i slutet på november egentligen och den ödesdigra dagen då vi hade höstfest på mitt förra jobb, SOS Alarm.

Jag har haft så sjukt mycket att göra och just nu är det enda jag vill ha lite lugn och ro, kunna sitta ute i vilket jäkla väder som helst på balkongen med en bok och inte behöva göra någonting alls, det vore fantastiskt! Men - nu lever jag på min egen firma och då är det ju en klar fördedl att man har jobb så det känns inte riktigt som att jag vill klaga...

Däremot så vet jag att det lugnar ner sig lite här framöver och jag måste ju hinna ha lite roligt också och göra sånt som jag verkligen älskar att göra i livet, annars tappar ju allt annat sitt värde... Så från 1 juli ska jag lägga upp minst ett inlägg om dagen, sen vet jag inte om det kanske bara blir ett foto eller bara en rad - men ändå.

Jag måste också fixa i ordning min hemsida som jag har haft i ett år nu men inte "öppnat"...  jag är inte riktigt i fas.. och just nu har jag deadline om ett par timmar - elva sidor (3 reportage) till nästa nummer av First Poker...

Hoppas ni får en himla trevlig sommar!

RSS 2.0