Lyckliga stunder och konsert med Eva Dahlgren...

Förhoppningsvis så får man några ögonblick i livet där man känner total närvaro och en önskan om att kunna behålla stunden i hjärtat lång tid framöver.

Jag är extra lyckligt lottad tror jag för jag har varit med om ganska många såna stunder. Det har säkert ni också och tricket kanske är att komma ihåg dom! Man kanske inte tänker på att ta sig en stund i soffan, kanske med morgonkaffet, och bara meditera lite över sina "lyckliga stunder"... Plockar man fram dom lite då och då så stannar dom nog kvar lite längre.

Konserten med Eva Dahlgren ikväll är en sån stund. Vissa konserter är för övrigt perfekta att gå själv på av olika anledningar. Den här konserten blev en nostalgitripp inte bara bland hennes låtar utan även alla mina minnen till all hennes musik som ju faktiskt varit med mig genom hela livet även om det varit med vissa "mellanrum". Härligt!

Jag fick hoppa in på jobbet en sväng pga sjukdom så fotona kommer senare! (Typ i morgon bitti eller så..)


poker på åland!

image324

Bokat!!! Äntligen ska jag få se Gias nya boende på den lilla ön - i kombination med tjejturre på det åländska casinot, det blir superspännande helt enkelt!
Extra spännande att åka buss till Kapellskär och ta turbobåten över för att spara tid, bussen går lite för tidigt och jag är redan orolig för att jag ska försova mig...   *s*

Det ska iaf bli skitkul, kanske kommer fler över till själva turren på lördagen också...

Just den här veckans höjdpunkt blir konserten på onsdag med Eva Dahlgren - det blir antagligen nostalgitripparnas tripp!

Undrar hur svårt det är att få tillstånd att fota lite?Foton från Sundsvall...

Smakprov från Sundsvall, reportaget kommer i aprilnumret av First Poker!

image309
Jäkla fint hus faktiskt!


image310
Ser mysigt ut..  *s*
image311
Floormanager Diana och Stefan - Fantastiskt trevliga människor!
image312
Ingen rolig korsning att bo i, rent trafikmässigt, men jag gillade verkligen huset..! Om jag bodde i Sundsvall skulle jag bergis bo där..  *s*
image313
Mårten, Brynja och Rolle på "ett annat ställe". Greger, Frej och Lars Kjestrup fick inte plats på fotot.. 
image321
Va - vem är det här nu då?? 
image323
...koncentration! 
image316
..det här var riktigt finurligt! Synd att jag bor i en lägenhet..
image317
vår egen "Robocop" och Gunilla
image318
Men kolla här - de hade verkligen ett vinotek! I rummet bredvid fanns också whisky på samma sätt - uppe i pokerrummet! Är det inte fantastiskt?! 
image319
Lite suddigt men jag var tvungen att ta utan blixt, det blev för hårt annars och inget stativ förstås...
image322
Riktigt bra foto på exet så han fick vara med på ett hörn också..  =)


Fixa lockarna...!

Nu får jag nog sätta lite fart, ska äntligen träffa gänget igen, det var en månad sen sist! Gia kommer från Åland också - vi ses på Sviten Social Club!  =)

image308

Bleeding Love

Nix, det har ingenting med något alls att göra - förutom att jag råkade höra den här låten på radion när jag fick skjuts hem från jobbet härom morgonen - SJUKT bra!! Hur missat ?? Vet inte faktiskt - superskön röst och bra låtar!

Är det inte tokigt hur bra foton man kan ta trots att det är fotat på datorn???!!!!!

image306

Det är Leona Lewis jag pratar om, hon hamnar i favoritgruppen tillsammans med Robbie Williams, Pink, Toni Braxton, Lenny Kravitz och Mary J Blidge! Klockrent! Makes me happy..  =)

Lever äggen??

Ni vet ju hur kräftorna skriker på hjälp när du släpper ner dom i det kokande vattnet?! (Fy tusan vilken död förresten!!)

Precis så lät det när jag skulle koka ägg till skagenröran! Jag la ner dom i vattnet och det började pipa nåt förskräckligt - det lät precis som att det var kycklingar där i! Jag vågar fan inte öppna de där äggen!!  =(

image305

Tänk om det ligger fem små döda (kokta) kycklingbebisar i??


Feber? Eller bara vårstädning??

Ja jag sa ju det, det känns som att det är vår faktiskt! Efter en sjukt lyckad (läs "lönsam", jag gjorde rekord i plus på cashgame) helg i Sundsvall är jag lyckligt hemkommen trots att jag blev deporterad till tåget, utvilad och full av energi - så full att jag har tillbringat de två sista dagarna med att städa och fixa och laga mat (massor) och fixat med sånt jag inte hunnit med riktigt... Kolla här:

* tvättat

* städat (vanligt)

* lagat mat, kålpudding (ja jag vet att det låter äckligt, men det är bara köttfärs och vitkål - gott!), köttfärsbiffar och hemgjord fantastisk cole slaw! Hemlagad skagenröra till den bakade potatisen och imorgon blir det korvstroganoff. (Jag gör massor till matlådor om någon undrar - jag jobbar ju lite konstigt..)

* frostat av frysen

* fixat toasitsen (haha, mamma köpte en ny till mig men skruvarna var för korta, det har tagit "en stund" och nu fattade vi att de har sågat av skruvarna på visningsexet, som var det enda som fanns kvar med den vinröda färg jag ville ha, för att inte kunderna ska göra illa sig!! TUR att det gick att få tag i nya då! *s*)

* städat badrummet - och fick mig en riktig kyss när jag spolade av väggen, stod på blött golv och skulle torka av vägglysknappen - smart Åsa!!  *skratt*  Ibland kan det vara bra med karlar trots allt!  =)  Jag vaknade till kan man säga!  hihi

* plockat undan julsakerna  (det var bara lite småtomtar här och där..jag trivs med dom!)

* planterat om de nästa döda blommorna

* köpt lite nya blommor och lite kryddor till köksfönstret:

image303

* fixat ny matmaskin - den förra dog ju när jag fick för mig att göra lussekatter..  *suck*

hmm, har jag inte gjort något mer?? Det känns som att jag har glömt något?!

Här är nya apparaten.. 

image304

På äventyr i Sundsvall...

image302
Omahaturnering på Nordic Light. Jag kan inte spelet även om den enda Omahahanden jag faktiskt spelat (i Tallinn på ett DC-bord) var ytterst lönsam och quadrupplade upp mig (fyrdubblade) från 3000 till 12 000 EEK...  och jag visste inte vad jag gjorde knappt! Men jag jobbar ju samtidigt så jag kollade runt lite och tog lite foton och försökte spela lite cg själv. Det var iskallt och jag var supertrött efter att ha vaknat kl 08 och bara sovit 4 timmar så jag löste in mig och gick tillbaka till hotellet  -900 för att vila lite med tanken att komma tillbaka när det var typ 5 kvar på finalbordet. Det var ett mycket bra beslut! Kom tillbaka vid 01 ungefär och fick se de 3 sista (4 och 5 åkte ut samtidigt precis innan) spelarna göra upp och slutligen Peter Eichardt vinna hela turneringen. Vi stannade kvar för vinnarintervjun och helt plötsligt var klockan 03 och det skulle stängas igen. 

Nu var det många som var sugna på att fortsätta spela, Kjestrup, Frej, Rolle, Brynja, Mårten och några till som jag inte kommer ihåg namnet på, jo just det, en aprak Greger var med också!  =)  
Jag var ju nyvaken och spik nykter så det var lite småjobbigt faktiskt, blev bjuden på cider som smakade som saft till frukost så det fick bli en härlig GT istället..  fin frulle va? Nä, jag hade ju bara vilat ett par timmar så..  =)

De ville spela 50/50 Omaha men både jag och Brynja protesterade, för min del är det både för hög nivå och fel spel och vi kom överens om att köra 25/25 och vartannat varv, det var enda sättet att få ha kvar tjejerna helt enkelt..  *s*

Det var mycket trevligt även om Greger var rätt jobbig, det där med pott funkade inte riktigt utan det var grävskopemodellen som gällde och väldigt mycket snack. Vi garvade rätt mycket och jag satt mest och funderade på vad tusan jag gjorde där. det var bara att inse att de fyra jag köpt in mig för kommer försvinna, varje hand blev ju till all-in förr eller senare, jag kollade på omahakorten och om jag skulle spela en hand så fick jag göra det genom att gå all-in direkt. Å andra sidan kunde jag ju räkna med att få syn från Greger och det var ju en sorts trygghet. Det är bara det att jag vet ju inte vilka händer som är bra i Omaha. Det blir att gå på den berömda känslan helt enkelt! Efter ett antal varv så hittar jag en hand som kändes riktigt bra. A-A-K-Q (A-A-Q-J kan det oxå ha varit) double suited kändes fint, jag pottade om, kjestrup satt bredvid mig och pottade om igen, några la sig och Frej eller Greger följde med, jag fick gå all-in och det var ju inget konstigt med det. Brädan blev perfekt och jag tripplade upp till lite 12 000.

GT är så himla gott!  =)

Jag fick lite Omaha-coachning av Thomas och Kjestrup, det är ju inte riktigt som vanligt med ett sånt här gäng när de är så onyktra så det där basic om omahahänderna har liksom ingen funktion riktigt. Jag fick mig några småpotter på Texasvarvet, helt plötsligt var jag ju inte lika ofarlig längre eftersom jag hade lite mer "bakom".

Jag fick en bra hand till som jag valde att syna med (K-K en i hjärter plus två bra hjärter till), jag hade färgdrag och topp-par efter floppen plus att brädan parat sig så när Greger ställde mig all-in valde jag - galet nog - att syna.. All-in..  men mina fina pengar som jag gärna ville behålla..  *skratt* jaja, galenskapen hos de andra verkar smitta av sig.. Fler hjärter kom och jag hade kunghög färg klar när Greger lägger upp damer och sexor och jag vet inte allt, det kom ett stort svart moln över huvudet och jag var säker på att han hade fått kåk! Det är krångligt att hålla reda på korten - och markerna sköts över till mig???  Ehh, hmm.,, va?? jag bad Rolle komma ihåg handen så han skulle kunna förklara för mig sen, jag ville ju inte säga till de här semiproffsen att jag inte fattat vad som hänt..  =)

Jag satt där och myste en stund och fick inga fler bra kort plus att jag fortfarande hade hjärtklappning efter sista adrenalinpådraget och funderade i det galna i att spela ett spel man inte kan, speciellt när man spelar om pengar. Dessutom så pass stora pengar. Hade jag torskat den där potten så hade jag blivit besviken på mig själv, även om jag gått in med bara 4000 som jag redan hade räknat bort liksom.

 I normala fall försöker jag att undvika att göra av med det jag spelat in och riskerar inte stacken om jag inte är jäkligt säker på att vinna. Det kan givetvis bli fel ändå, men du förstås säkert vad jag menar. Klart det finns en del kalkylerade risker som är värda att ta men det är inte så ofta.

Jag kände att det var dags att sova, så jag löste in och gick till hotellet. Totalt för dagen + 22 000!! Det är cashgamerekord för mig och då i ett spel jag inte kan?! Härligt!!

Poker och sniglar i Sundsvall...

Det är Nordic Light Poker i Sundsvall och vi är här! Kom upp i onsdags kväll strax innan satelliten skulle börja och hade bara sovit 3 timmar innan vi åkte. Åkte någonstans mitt i och gick upp på cg istället vid 22-tiden. Klonk! Gjorde några riktigt bra syner, är helnöjd med spelet, lyckades "känna" bluffarna när dom försökte och fick några fina potter. Inköp 2000 som vanligt på 20/20 och var uppe i 7000 ungefär och klockan var runt 02 - här i Norrland stänger casinot vid 03 förresten! ALLT stänger kl 03! Galet!!    =)

Som sagt, klockan var nog lite efter 02 (kanske, jag tittar inte så ofta på klockan..) och jag fick K-K på handen. Killen - Thomas - en av de som jag läst extra bra under kvällen höjer till 400 men det säger inte så mycket om hans kort så jag reraisar till 1200 för att få veta vad han har. De andra 4 lägger sig och han funderar inte alls utan går all-in direkt. Det är typ 5500 till plus att jag riskerar hela stacken - nej, jag vet att jag inte ska tänka så men jag försöker ju tänka lite den här helgen, jag vill gärna få in lite extra för att eventuellt kunna dra ner till EPT i Köpenhamn. Därför tänker jag mig för lite extra. Jag bettade ju för att få veta vad han hade. Han visar att han har bra. Samtidigt har han bluffat sig igenom kvällen, åtminstone de händer vi har spelat så vad har han egentligen? OM jag synar så är det ju jäkligt surt om jag blir av med allt. Men jag kan ju faktiskt inte lägga mig. Thomas har väl knappt en tusing mer än mig och nu börjar det kännas som att han har ganska bra men helst inte vill ha en syn. Han säger att han sätter mig på J-J eller 10-10 och då bestämmer jag mig för att syna. Jag tror då att han har Q-Q eller A-K på handen men är rätt säker på att han inte har A-A och på något sätt så är det den enda handen jag inte vill att han ska ha. Den berömda känslan, ni vet..  =)

Ok, syn och upp medkorten. Thomas hade A-K och han blev lite sur när jag visade K-K, han fattade inte varför jag tvekade. Tur för mig att han inte hade damerna som jag trodde först, det kom nämligen två stycken på brädan och tack och lov inget ess, kungarna fick stå och jag hade dubblat upp dessutom!  +10 000 blev det till slut - härligt jobbat!  =)

Vi gick förbi Shellmacken - det enda som har öppet efter 03 i Sundsvall - på väg tillbaka till hotellet och somnade rätt snabbt efter att ha varit uppe väldigt länge och knappt sovit något innan.

Och vaknade klockan 08 - efter bara 4 timmar?? Vad nu då? Jag är ju ledig dessutom!? Hmm.. kunde inte somna om utan kollade lite på Bionic Woman tills det var dags att gå upp. Omaha på kvällen som Rolle skulle spela och innan det skulle vi gå förbi bankerna, Systembolaget och apoteket. Gled in på SEB först, det var inga kunder alls knapp, vi och en man till förutom den som stod framme i kassan. Länge.....  Vad fan gör dom egentligen?? EN kassa bara dessutom. Äntligen blev det mannens tur och vi såg lite ljus i tunneln..

Precis när han nästan var klar hörde man kassörskan:
- Jag ser att du pensionsparar från det här kontot, det är inte så att du känner att du vill höja beloppet lite?
- Nja, mummel mummel...
- Ja man kan bla bla..
- mummel mummel..
- Ja men då höjer jag till 400 istället blir det bra??
- Ja ok, mummel mummel... Vad är det här för fond? pekar på broshyr på disken
- Ja det där är en fond, det är en annan grej, vänta lite, säger kassörskan och går och hämtar en anna broshyr. Här har du den , du kan spara varje månad och ändra och fixa på nätet och bla bla...
- Ja men det vill jag ha.
- Jaha på vilket belopp då?
- mummel mummel 400
- jaha ja men då tar jag bort de andra då?
- nej de vill jag ha kvar
- jaha, menar du så, jaha, men då bla, bla, bla

(herregud, vad är det här??)

kollar lite ilsket på tjejen som sitter i fastighetsmäklarrummet och snackar i telefon, finns det verkligen bara en kassa och bara en kassörska som verkar gå på provisionslön?

Efter 30 minuter (kändes det som) blir det äntligen vår tur. Rolle lämnar fram uttagslappen och hon går och hämtar pengarna. Telefonen börjar ringa och hon börjar räkna pengarna och står med varsin hög i båda händerna när hon sätter på sig headsetet och svarar mitt i alltihop?!?!?!? Inte ens ett "ursäkta mig"!

- Jaha nä såna fonder har nog inte vi, har du sett dom här? (- - - ) Nej jag vet inte riktigt vad du pratar om faktiskt, är du säker på att det är vi som har dom?? ( - - - ) Jaha, nej , ja det var konstigt bla bla...

MEN HALLÅ??? Räkna pengarna samtidigt åtminstonde? Rolle visade att han undrade vad hon pysslade med och då hajjade hon och bad kunden i telefonen att vänta lite.

Det är lite svårt att återge hela grejjen så ni förstås men det här var faktiskt det värsta jag varit med om på länge. Hade jag haft SEB så hade jag nog bytt bank faktiskt..  =)
 
När vi var klara hade det kommit in 4-5 kunder till dessutom, dom kan omöjligt ha hunnit stänga i tid..

Nåja - vidare till apoteket, där vi mötte Brynja som vi tog med oss till fiket, blodsockret var lite lågt och det är kallt här uppe! Ingen snö men det blåser och är bitande kyla i luften. Det var dags att deponera lite pengar på min bank - där var det som en annan värld omman jämför med SEB. Två kunder före mig och två snabba tanter så jag fick ändå välja vilken kassa jag ville ta, hann inte ens ta en nummerlapp - så ska det vara! Nästan läge för dricks men då hade dom väl ringt polisen eller nåt..  =)


Bara halvvägs i turren på Östersjön

...och lillplus i cashgamet men det var så jäkla kul, massor med supertrevliga människor och riktigt roligt!
Nu har jag jobbat 3 pass och nu på morgonen när jag kommer hem är det dags att packa inför Sundsvall och Nordic Light. Vi åker i eftermiddag så det blir bara ett par timmar sova, men det går säkert bra - det är ju inte jag som ska köra! =) 

Det ska bli fantastiskt kul, jag är HUR laddad som helst! (så det går väl åt pipan antagligen..*s*)

Jag har 11 dagar ledigt nu med bara en natt mitt i och det känns jäkligt skönt! Äntligen får jag vila lite och kanske, kanske, kan det bli lite städat också? Eller också struntar jag i det och åker och hälsar på Gia på Åland..  =)

Det skulle förstås vara spännande att dra ner till EPT:n i Köpenhamn som jag planerat in men pengarna räcker inte riktigt till så det vill till att det blir lite mer än lillplus den här veckan om den förhoppningen ska slå in!

Det känns riktigt riktigt bra just nu, nästan som om det vore vår faktiskt...!

Härligt!

PS Foton kommer!!


Riktiga kvinnor...

Inget jäkla tjafs här inte...!!!  =)

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????


Skicka det här till riktiga kvinnor så de kan få skratta lite & sänd gärna till män så de vet vad de ska vänta sig när de väl får tag på en Riktigt Ordentlig kvinna !


Med Expekt till Polen...

image300
Och den nya delen börjar redan på torsdag när det är dags att åka på pokerkryssning med Expekt.com till Gdansk! Det ska bli kanonkul...  Har ni hört det där med "Tur i Kärlek"osv så kan ni ju gissa vem som kommer vinna!!  =)

Singel i Solna

Nu har vi provat och provat i vårat andra försök men det verkar inte som att vi kan få till det riktigt. Däremot har vi varit med om så mycket sedan första gången vi träffades så vi är riktigt riktigt bra vänner och det är ju dumt att dra ut på det här så länge eller försöka förgäves med resultatet att vi kanske tappar den biten.

Fast det känns lite tråkigt, det är ju ett misslyckande. Jag gillar inte att misslyckas. Samtidigt känns det skönt, det har varit jobbigt ett tag när vi inte har vetat vad vi vill och att bara gå omkring i limbo är jäkligt frustrerande... Så den största känslan är att det känns bra.

Fast tråkigt.

Men vänskapen är viktig och ärlig, vi sticker tillsammans som planerat till Sundsvall och Nordic Light Poker. Vi får se om vi kommer ihåg att inte pussas hej när vi ses nästa gång..  *fniss*

Skämt åsido, nu börjar en ny del i livet! Hänger ni på??  =)

image301

Hur tänker Aftonbladet??

Stor bild på Michaela Johansson i samband med släppet av de nominerade inför Scandinavian Poker Awards - "Hon kan bli Årets Rookie"...  Skojjar ni eller? Aftonbladet kanske helt har missat fröken Anette Obrestad? Hur kan ni överhuvudtaget överväga att de skandinavier som röstar på EN gemensam kandidat i varje klass kommer rösta fram Michaela när Anette är med i leken? Get real! Inget ont om Michaela - hon är jätteduktig, men det skiljer mil mellan henne och Anette!

Eller vänta nu...   ja just det, så här var det:

Det är 3 tidningar, en från varje land, (EN?!) som själva har fått säga namn på de de tycker ska bli nominerad i varje klass. Här är tidningarna: Ace Magazine (danmark), Norsk Pokermagasin (norge) och Poker Magazine (sverige). Hrmm..   Sen säger man så här:

- Inför omröstningen har tidningarna själva nominerat fem inhemska spelare i vardera kategori. Nu är det upp till den skandinaviska pokerpubliken att bestämma vilka spelare som kommer att vara nominerade på galan. Utifrån dessa nomineringar utses slutligen vinnarna av en jury bestående av pokerjournalister från de skandinaviska länderna, avslutar Michael Holmberg som är Nordenchef på PokerStars och medarrangör av hela Scandinavian Poker Awards som hålls före EPT Scandinavian Open startar i Köpenhamn.

"pokerjournalister från de skandinaviska länderna" ....   undrar vad det innebär?
Tänker de samla ihop alla pokerjournalister som finns på plats eller är de speciellt utvalda?
Typ de 3 som hittade på de nominerade?

Det verkar dessutom som att man bara får rösta på kandidaterna från sitt eget land? Det innebär att eftersom den man har pratat med på PokerMagazine inte kunde hitta på något roligare än Michaela och Karin, (jag kan åtminstonde komma på minst 3 stycken till!) så är det bara de vi har att rösta på. ((Det kanske är en idé att ta efter SvePof? ))              =)

Nåja. Sverige måste förstås nominera en person i varje klass, sen ska den personen stå upp mot de utvalda från de andra länderna för att "pokerjournalister från de skandinaviska länderna" sedan ska rösta fram den slutliga vinnaren i varje klass. Den person från varje tidning som finns på plats antar jag att det innebär? Det var ju ingen tröst direkt.

Varför inte låta de skandinaviska pokerspelarna rösta hela vägen istället??

Haha, det innebär att om fel person vinner så kan ni skylla på den tidningen och helt enkelt byta till den andra som ju är mycket bättre!   =)

//x

Vill dina grannar att du ska dö?

Det finns en bra anledning att hålla sig väl med grannarna. Rätt var det är så kanske du bli så dålig vid tillfälle då porten är låst och du inte kan öppna den själv. Då ringer nämligen SOS till någon av dina grannar och ber dom snällt om dom kanske skulle kunna öppna porten då en ambulans är på väg eller redan framme till någon som är så dålig att de inte kan öppna själva. Då får man hoppas att grannarna inte är helt oförstende och inte fattar hur man kan ringa mitt i natten och oroa DOM när dom ligger och SOVER... Det hände faktiskt härom natten.

Vi fick en äldre herre på tråden med pågående hjärtinfarkt som var ensam hemma och vi skickade iväg ambulans direkt förstås. Ambulansen var framme på bara någon minut men blev förfröjd då den första granne jag ringde till sa så här:

-Det här är från SOS Alarm, jag undrar om du har möjlighet att öppna porten, vi har ambulans på väg som ska hjälpa en av dina grannar som är så dålig att han inte kan öppna själv.
-VA? Näe, HUR kan du ringa mitt i natten, jag blir ju jätteorolig - Jag ligger ju och SOVER??
-Jo, som sagt en av dina grannar behöver snabb hjälp...
-Nej jag tänker INTE öppna, jag ligger ju och SOVER!!! HUR kan du ringa hit?
-Jo som sagt,om man är så dålig att man inte kan öppna själv så måste vi ju ringa och be grannarna hjälpa till..
-Det var det dummaste...!!
-Ehh, jaha, nä du behöver inte öppna och vi behöver inte ha en diskussion,  jag kan ringa någon annan av dina grannar istället!

Otroligt va???

Ännu mer otroligt är nästa samtal (till nästa granne):

-Hej, jag ringer från SOS Alarm, har du möjlighet att öppna porten, en av dina grannar är jättedålig och vi har en ambulans utanför som inte kommer in genom porten.
- Ojdå nej,  jag har inga ben!
-Har du inga ben??????
-Nej jag är amputerad, men vänta ska vi se..
Det lät som att hon var vaken redan innan jag ringde så jag frågade om hon kanske bodde ihop med någon som hon kunde be assistera.
-Nej men vänta, jag kan hasa mig över till fönstret och slänga ut nycklarna!
Samtidigt hör jag i telefonen hur hon får kontakt med ambulanspersonalen och hojtar till dom: Hej jag kan inte öppna för jag har inga ben men jag slänger ut nycklarna!!

Snacka om hjältinna!!! Dagens ros till dig!

image299


Peter Jöback, mamma och jag.

Jag gillar att ge bort upplevelser, speciellt till mamma. Middag och konsert, musical eller teater/show är skitkul faktiskt, samtidigt som man blir lite kultiverad (kanske) och får umgås lite med mamsen. Hon gillar verkligen Peter Jöback så när han släppte biljetterna till sin show var det en given födelsedagspresent. Vi började med middag på Bishops Arms, jag tänkte att mamma skulle få prova stans abolut bästa ceasar-sallad. Den var slut! HAllå???
Det blev Biff Rydberg istället, rätt ok det också och mamma vägrade låta mig betala. Hmm, jaja. Ok då. Sen knallade vi runt hörnet och in på Oscar dit dom flyttat den utsålda konserten, helt ok det också istället för Rival.

Peter har ju gjort några riktigt bra grejjer tidigare men det har inte riktigt hållit hela vägen på något sätt. Självklart är det svårt att glömma honom göra "Guldet blev till sand" i Kristina från Duvemåla. För att inte säga omöjligt.

Nu blev jag däremot riktigt förvånad. Kluriga underfundiga texter tillsammans med hans röst och showiga stil är en helt oslagbar kombination. Han får verkligen inte den uppmärksamhet han förtjänar! Han har vuxit upp och är både charmig och rolig i snacket mellan låtarna och bjuder väldigt mycket på sig själv. Lyssna på musiken! Väldigt tidigt i showen insåg jag att jag ta mig tusan måste låna mammas cd och spela av! Här är lite foton - inte allra bästa kvalitén men det var förstås lilla kameran som fick följa med här.

image283image284image285image289image292image293image295image297

Dåligt Åsa!

Ja jag vet.. jag har inte skrivit på en hel månad men det har varit så jäkla mycket....  Funderar på att starta eget företag också, som om jag inte redan hade tillräckligt att göra, men det är ju en dröm jag haft länge, länge. Pokern har gått kanonbra och sen helt plötsligt inte alls längre. Det var i Riga det blev helt fel när jag räknade knasigt vid spel med ovan valuta. Inte att rekommendera!

Nu sitter man här på jobbet och ALLA är på PAF WInter Cruise..  KUL.  NOT!

Suck.

Ibland skulle det vara bra att ha en hemlig blogg så man kunde skriva av sig allt man behöver bli av med när allt är skit. Som nu. *Suckar igen*


RSS 2.0