Poker och sniglar i Sundsvall...

Det är Nordic Light Poker i Sundsvall och vi är här! Kom upp i onsdags kväll strax innan satelliten skulle börja och hade bara sovit 3 timmar innan vi åkte. Åkte någonstans mitt i och gick upp på cg istället vid 22-tiden. Klonk! Gjorde några riktigt bra syner, är helnöjd med spelet, lyckades "känna" bluffarna när dom försökte och fick några fina potter. Inköp 2000 som vanligt på 20/20 och var uppe i 7000 ungefär och klockan var runt 02 - här i Norrland stänger casinot vid 03 förresten! ALLT stänger kl 03! Galet!!    =)

Som sagt, klockan var nog lite efter 02 (kanske, jag tittar inte så ofta på klockan..) och jag fick K-K på handen. Killen - Thomas - en av de som jag läst extra bra under kvällen höjer till 400 men det säger inte så mycket om hans kort så jag reraisar till 1200 för att få veta vad han har. De andra 4 lägger sig och han funderar inte alls utan går all-in direkt. Det är typ 5500 till plus att jag riskerar hela stacken - nej, jag vet att jag inte ska tänka så men jag försöker ju tänka lite den här helgen, jag vill gärna få in lite extra för att eventuellt kunna dra ner till EPT i Köpenhamn. Därför tänker jag mig för lite extra. Jag bettade ju för att få veta vad han hade. Han visar att han har bra. Samtidigt har han bluffat sig igenom kvällen, åtminstone de händer vi har spelat så vad har han egentligen? OM jag synar så är det ju jäkligt surt om jag blir av med allt. Men jag kan ju faktiskt inte lägga mig. Thomas har väl knappt en tusing mer än mig och nu börjar det kännas som att han har ganska bra men helst inte vill ha en syn. Han säger att han sätter mig på J-J eller 10-10 och då bestämmer jag mig för att syna. Jag tror då att han har Q-Q eller A-K på handen men är rätt säker på att han inte har A-A och på något sätt så är det den enda handen jag inte vill att han ska ha. Den berömda känslan, ni vet..  =)

Ok, syn och upp medkorten. Thomas hade A-K och han blev lite sur när jag visade K-K, han fattade inte varför jag tvekade. Tur för mig att han inte hade damerna som jag trodde först, det kom nämligen två stycken på brädan och tack och lov inget ess, kungarna fick stå och jag hade dubblat upp dessutom!  +10 000 blev det till slut - härligt jobbat!  =)

Vi gick förbi Shellmacken - det enda som har öppet efter 03 i Sundsvall - på väg tillbaka till hotellet och somnade rätt snabbt efter att ha varit uppe väldigt länge och knappt sovit något innan.

Och vaknade klockan 08 - efter bara 4 timmar?? Vad nu då? Jag är ju ledig dessutom!? Hmm.. kunde inte somna om utan kollade lite på Bionic Woman tills det var dags att gå upp. Omaha på kvällen som Rolle skulle spela och innan det skulle vi gå förbi bankerna, Systembolaget och apoteket. Gled in på SEB först, det var inga kunder alls knapp, vi och en man till förutom den som stod framme i kassan. Länge.....  Vad fan gör dom egentligen?? EN kassa bara dessutom. Äntligen blev det mannens tur och vi såg lite ljus i tunneln..

Precis när han nästan var klar hörde man kassörskan:
- Jag ser att du pensionsparar från det här kontot, det är inte så att du känner att du vill höja beloppet lite?
- Nja, mummel mummel...
- Ja man kan bla bla..
- mummel mummel..
- Ja men då höjer jag till 400 istället blir det bra??
- Ja ok, mummel mummel... Vad är det här för fond? pekar på broshyr på disken
- Ja det där är en fond, det är en annan grej, vänta lite, säger kassörskan och går och hämtar en anna broshyr. Här har du den , du kan spara varje månad och ändra och fixa på nätet och bla bla...
- Ja men det vill jag ha.
- Jaha på vilket belopp då?
- mummel mummel 400
- jaha ja men då tar jag bort de andra då?
- nej de vill jag ha kvar
- jaha, menar du så, jaha, men då bla, bla, bla

(herregud, vad är det här??)

kollar lite ilsket på tjejen som sitter i fastighetsmäklarrummet och snackar i telefon, finns det verkligen bara en kassa och bara en kassörska som verkar gå på provisionslön?

Efter 30 minuter (kändes det som) blir det äntligen vår tur. Rolle lämnar fram uttagslappen och hon går och hämtar pengarna. Telefonen börjar ringa och hon börjar räkna pengarna och står med varsin hög i båda händerna när hon sätter på sig headsetet och svarar mitt i alltihop?!?!?!? Inte ens ett "ursäkta mig"!

- Jaha nä såna fonder har nog inte vi, har du sett dom här? (- - - ) Nej jag vet inte riktigt vad du pratar om faktiskt, är du säker på att det är vi som har dom?? ( - - - ) Jaha, nej , ja det var konstigt bla bla...

MEN HALLÅ??? Räkna pengarna samtidigt åtminstonde? Rolle visade att han undrade vad hon pysslade med och då hajjade hon och bad kunden i telefonen att vänta lite.

Det är lite svårt att återge hela grejjen så ni förstås men det här var faktiskt det värsta jag varit med om på länge. Hade jag haft SEB så hade jag nog bytt bank faktiskt..  =)
 
När vi var klara hade det kommit in 4-5 kunder till dessutom, dom kan omöjligt ha hunnit stänga i tid..

Nåja - vidare till apoteket, där vi mötte Brynja som vi tog med oss till fiket, blodsockret var lite lågt och det är kallt här uppe! Ingen snö men det blåser och är bitande kyla i luften. Det var dags att deponera lite pengar på min bank - där var det som en annan värld omman jämför med SEB. Två kunder före mig och två snabba tanter så jag fick ändå välja vilken kassa jag ville ta, hann inte ens ta en nummerlapp - så ska det vara! Nästan läge för dricks men då hade dom väl ringt polisen eller nåt..  =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0