Hur tänker Aftonbladet??

Stor bild på Michaela Johansson i samband med släppet av de nominerade inför Scandinavian Poker Awards - "Hon kan bli Årets Rookie"...  Skojjar ni eller? Aftonbladet kanske helt har missat fröken Anette Obrestad? Hur kan ni överhuvudtaget överväga att de skandinavier som röstar på EN gemensam kandidat i varje klass kommer rösta fram Michaela när Anette är med i leken? Get real! Inget ont om Michaela - hon är jätteduktig, men det skiljer mil mellan henne och Anette!

Eller vänta nu...   ja just det, så här var det:

Det är 3 tidningar, en från varje land, (EN?!) som själva har fått säga namn på de de tycker ska bli nominerad i varje klass. Här är tidningarna: Ace Magazine (danmark), Norsk Pokermagasin (norge) och Poker Magazine (sverige). Hrmm..   Sen säger man så här:

- Inför omröstningen har tidningarna själva nominerat fem inhemska spelare i vardera kategori. Nu är det upp till den skandinaviska pokerpubliken att bestämma vilka spelare som kommer att vara nominerade på galan. Utifrån dessa nomineringar utses slutligen vinnarna av en jury bestående av pokerjournalister från de skandinaviska länderna, avslutar Michael Holmberg som är Nordenchef på PokerStars och medarrangör av hela Scandinavian Poker Awards som hålls före EPT Scandinavian Open startar i Köpenhamn.

"pokerjournalister från de skandinaviska länderna" ....   undrar vad det innebär?
Tänker de samla ihop alla pokerjournalister som finns på plats eller är de speciellt utvalda?
Typ de 3 som hittade på de nominerade?

Det verkar dessutom som att man bara får rösta på kandidaterna från sitt eget land? Det innebär att eftersom den man har pratat med på PokerMagazine inte kunde hitta på något roligare än Michaela och Karin, (jag kan åtminstonde komma på minst 3 stycken till!) så är det bara de vi har att rösta på. ((Det kanske är en idé att ta efter SvePof? ))              =)

Nåja. Sverige måste förstås nominera en person i varje klass, sen ska den personen stå upp mot de utvalda från de andra länderna för att "pokerjournalister från de skandinaviska länderna" sedan ska rösta fram den slutliga vinnaren i varje klass. Den person från varje tidning som finns på plats antar jag att det innebär? Det var ju ingen tröst direkt.

Varför inte låta de skandinaviska pokerspelarna rösta hela vägen istället??

Haha, det innebär att om fel person vinner så kan ni skylla på den tidningen och helt enkelt byta till den andra som ju är mycket bättre!   =)

//x

Kommentarer
Postat av: Pär

Att Sverige bara har två nominerade kvinnor på listan beror väl främst på att insatserna från svensk sida förra året var väldigt svaga. En bättre omröstning hade dock varit Michaela mot Brynja, som faktiskt också har presterat bra medan Karin inte uträttat tillräckligt.
Michaela mot Annette? Jag vet inte om jag tycker att det är så stor klasskillnad. Annette har två tunga placeringar i turneringspoker men kan inte spela cashgame.
Michaela är en av de bästa svenska highstakesspelarna online. Dessutom placerade hon sig förra året i fyra turneringar varav en vinst på Bellagio, andraplats i SM och en 13:e-plats. Hon är en mycket mer allsidig spelare och, i mitt tycke, har vi en svensk tjej som gott och väl kan stå upp mot Annette...

2008-02-11 @ 15:45:31
Postat av: Åsa

Karin är en supertrevlig tjej som är duktig på poker helt klart, men som sagt, har inte presterat så mycket det gångna året. Michaela är jätteduktig, det vet jag också men även om Anette inte är bra på cashspel (än?) så är hon ändå mil före Michaela, kolla in statisktiken på onlinespelet de 2 senaste åren och lägg till det hon presterat i liveturneringarna - hon är överlägset bäst just nu...

2008-02-13 @ 04:21:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0