Riktigt bra bus...

image95
image96
image97image98image99

Vad var det i drinken??

image92
image94

Lindas födelsedag

 Facebook tycker att dom äger allt vi lägger upp där och dessutom kan göra vad dom vill med det så då kan jag ju inte lägga upp dom här godbitarna där heller?!  =)

Klicka på de små för att de ska bli större!
image56






Det kommer mera!

//Åsa


Skriv på för ETT poker-SM

Svenska Pokerförbundet har startat en namninsamling 

skriv på här:
läs mer här:

Lugn och ro i själen...

Helt plötsligt är jag fylld av positiv energi och lust & ork, ideér, bus och påhitt. Nu kanske man till och med kan börja göra lite smycken igen när jag har fått iordning hemma, det var hur länge sen som helst ju.


IKEA

Jag älskar IKEA. Det var väldigt länge sedan jag var där nu. Här är ett till läge då det är synd att man inte har någon bil..  Det är i det här läget jag vill ha en Volvo V70..  =)

Jag vill ha röda badrumsmöbler, typ vita med röda dörrar eller detaljer. Eller helt i körsbärsträ. Nya små djupa tallrikar, ny kökslampa, glödlampor i alla storlekar, julgardiner, en ny dartmatta, nya blomkrukor, lite nya värmeljustakar, en till morgonrock (inte från IKEA kanske..), flera kuddar,

Jag har en vit "expedit" hylla i garderoben som inte riktigt passar där, undrar om jag ska ställa in den i badrummet? Fast då måste jag ställa den på något. Eller i hallen? Jag har inget vitt i sovrummet så där kan den nog inte bo iaf.

Fasiken vad skönt det ska bli att få ordning på allt, sätta upp resten av skrivbordet, få in alla bokhyllorna på kontoret. Ta in den extra byrån till sovrummet, få ordning på alla kläder och allt. Sen blir det nog en liten utflyttningsfest eller så, vad sägs om det?  =)

Ut med skiten! del 4

Jag lyssnade när jag närmade mig L's stängda dörr och hörde inte ett ljud. Öppnade dörren. Jag trodde inte mina ögon - hon låg och sov???
- Vad pysslar du med? Har du gått och lagt dig? Vad var det du inte förstod??
- Jamen jag måste sova, jag ska ju jobba idag?!
- Det bryr jag mig faktiskt inte om, se till att packa ihop dina grejjer nu - jag kan gärna hjälpa dig!

Otroligt.
Hur kan hon gå och lägga sig och sova?

Det dröjde till kl 10:30 ungefär innan hon var klar och utanför dörren. Jag hade bokat in intervjuer från klockan 15 på casinot. Bra tajming va? Somnade vid 11, upp strax efter 14. Inte konstigt att man inte känner sig utvilad hur mycket eller lite man än sover...

Det blev en bra dag, men lång. Jag kom inte hem förrän 01:30 ungefär, det pågick ju ytterligare ett event på söndagen förutom Main och dom höll på LÄNGE...

Men vad skönt det var att bo själv igen. Det var väldigt länge sen. Om jag inte varit så jäkla trött hade jag börjat städa och möblera om direkt.  =)

Nu så här några dagar efteråt så känns det som att jag har fått ett skönare liv. Massor med frisk luft och promenader, mindre utgifter eftersom jag inte har någon bil längre och ett rum extra i lägenheten, mera plats i garderoberna och mer frihet att göra som jag vill - fan vad skönt! Lugn och ro på något sätt. Skönt att inte behöva städa efter någon annan. Jäklar vad nice!  Rolle kan komma över när han vill, även om inte jag hunnit hem ännu, utan att vi behöver fundera på om L är hemma. (Dom gick inte så bra ihop...  )

För att inte tala om att jag kan ha en öppnad vinflaska i kylskåpet hur länge jag vill utan att den "dunstar"...



Ut med skiten! del 3

Sov superlänge men inte kände man sig utvilad för det inte...
Jobb på CC till mitt i natten, vi kom hem vid 0130 eller så, då hade man spelat ner till de 9 sista som skulle få spela finalbordet på söndagen. Jag var rätt spelsugen efter att ha sprungit runt och tittat på bra pokerspel i flera timmar så det blev till att öppna locket på den lilla svarta..  =)
Rätt mysigt tycker jag... Jag kom plötsligt på att jag ju kunde ställa in mina vinflaskor i barskåpet och ta ur ALLA nycklarna ur bokhyllan, då skulle hon ju inte kunna ta sig in så lätt, varför har jag inte tänkt på det förut? Gick och hämtade de 3 som var kvar och ställde in dom i barskåpet..
Där stod en flaska Passoa-likör, en liten kiwi/jordgubbslikör, en starkvinsglögg, en presentförpackning med små tequilaflaskor, 6 st, som jag fått av mamma för typ 2 år sedan då hon var i Mexico, samtliga flaskorna var oöppnade när jag såg dom sist...  Nu var dom - ja just det...   TOMMA.

*djup suck* jag tog de "nya" tomma flaskorna och ställde dom tillsammans med de andra på köksbordet och struntade i allt annat och satte mig bredvid Rolle i soffan istället och väntade på att turren skulle börja.
Sjukt. Idiot. Jävla skit. och lite besvikelse.....

Gissa vem som kommer hem strax efter 03? Dålig tajming, 2 turrar hade precis startat... Rolle fick ta över pokern, jag gick direkt in till L. Hon fattade direkt vad det handlade om fast jag blev lite förvånad då hon sa: -Du vill prata med mig om mina spritproblem eller?? Ehh, ja precis. Vad fan håller du på med? Det här hade pågått under en längre tid förstås, fast hon alltid sagt att hon inte dricker sprit, och jag har heller aldrig under alla år någonsin sett henne dricka sprit så jag hade ingen anledning att inte tro henne. Däremot har det varit folköl nästan varje kväll - typ 1-3 stycken (vad jag vet) men det känns inte som att det är mitt problem faktiskt. Hon är vuxen.

Hon hade sina kläder i en av min garderober i sovrummet men det slutade hon med för ett halvår sedan eller så. Det påstod hon vara för att hon inte ens kunde gå in i mitt rum då hon visste att det fanns spritflaskor där..?! Dom stod ju inte direkt framme?! 
- Tycker du att jag är dum i huvudet?
- Nej absolut inte du är den starkaste människan jag någonsin träffat!
- Hur i helvete kan du då fylla flaskorna med vatten och tro att jag inte ska märka något??
- Men det var ju för att jag ville att du skulle märka något, det har varit skitjobbigt!
- Varför har du inte sagt något då?
- Jag har faktiskt försökt få hjälp?
- Varför har du inte sagt något då? Du vet ju var jag jobbar!!! ???
- Nä men det var så jobbigt. Jag har faktiskt inte druckit sprit på flera månader, jag dricker bara öl!
- Ehh? Ok, du har fattat att du har problem och behöver hjälp och det har du fixat, men du fortsätter att dricka öl????
- Ja, precis!
- Men, det är ju SAMMA SAK?? Då kan du ju lika gärna dricka sprit också, vad är det för skillnad???
Förresten, det spelar ingen roll, du får flytta nu. NU. Packa ihop dina grejjer.
- Men jag måste sova, jag ska jobba imorgon.
- Det känns inte som att det är mitt problem, jag vill inte ha dig här när jag inte är hemma.
- Men vart ska jag ta vägen? Det är ju mitt i natten?!
- Ring någon av dina kompisar.

Gick ut i vardagsrummet igen. Det gick rätt bra i turrarna. Satt och spelade i 2 timmar ungefär innan jag insåg att det var helt tyst och inte ett ljud ifrån L's rum.. 


Ut med skiten! del 2

Åkte och spelade djupfrysta först som planerat men kunde inte sluta tänka på vad L hade gjort.. Inte så lätt att spela bra poker då heller...  Var på CC i perfekt tajming, ungefär 4-5 timmar innan dagen skulle ta slut, man hade bestämt antal perioder man skulle spela. Det var mycket folk förstås och jag fick några riktigt bra foton. Jag hade tur och gled förbi "rätt" bord och fick se några riktigt roliga händer. Jag var riktigt nära att ta en plats till Main Event genom supersatelliten på måndagen innan men åkte ut på 26:e plats efter min värsta bad-beat ever, men det är en helt annan historia...

Rolle var på plats också - han trodde knappt sina öron när jag berättade vad L gjort. Helt sjukt.
Jag hade sedan en tid tillabaka bestämt att jag skulle be L flytta då jag verkligen behöver "kontoret" igen nu när jag har så mycket jobb med skriveriet och fotograferandet och jag inte alls varit nöjd med min boendesituation. Det känns som att jag inte får plats riktigt och det är grejjer överallt - inte alls trevligt när det är hemma hos MIG liksom. Jag vill inte bo så. Men jag tänkte ju säga att hon fick på sig året ut eller så, ingen brådska. Men nu blev det brådska.

Jag kan inte lita på henne för fem öre och jag känner en stark ovilja att överhuvudtaget ha henne hemma hos mig, oavsett om jag är där eller inte. När kvällens spel var slut åkte jag hem direkt och hoppades att L inte skulle komma hem, men det brukar hon iofs inte göra på helgerna. Har sovit rätt dåligt under en längre period så det var riktigt skönt att gå och lägga sig hyfsat tidigt.  Fast det var lite svårt att släppa det som hänt.

Varför blir man alltid sviken av människor man bryr sig om? Eller blir man sviken av människorna man inte bryr sig om också, fast man bara inte bryr sig om det? Man kanske blir sviken av alla helt enkelt - förr eller senare...?

Ut med skiten! del 1

Jag insåg idag att jag har råkat börja ett nytt liv, lite sådär ofrivilligt, men fantastiskt skönt! Så här lite efteråt..
Först dog ju min bil så nu blir det sköna promenader överallt och t-bana och sånt och förstås lite taxi emellanåt när jag helt enkelt inte hinner med riktigt. Men det är skönt med frisk luft och småpromenader! Det enda jag inte vill göra utan bil är att åka och handla men det beror ju på att jag gärna handlar allt på en gång och slipper sen i minst 2 veckor. Det blir ganska tungt...    =)  Men det är rätt nära, jag kan ta en mellanpromenad dit och en taxi hem faktiskt, det är rätt skönt. Haha, familjetanterna kommer väl dåna när man i deras små huvuden kanske storhandlar för att spara pengar så använder man det man sparat in och lite till på taxi hem istället!  =) Jaja, det är ju inte mitt problem, jag handlar där jag handlar för att dom har de grejjerna jag använder, lätt att hitta i butiken och - det viktigaste, öppet till 22 på kvällarna!  hehe.. Perfekt!

*********************************************************************

Innan jag berättar det andra ska jag berätta att jag fick sluta köpa vitt vin på box för något år sedan då den tog slut jäkligt fort så fort jag öppnade den. Det var inte jag som drack ur den om man säger så. Det blev till att köpa flaskor istället, ganska trevligt iofs då man kan leka vinprovning. Lite svårare för L - min inneboende - att tömma utan att det märks och förhoppningsvis skulle hon inte ens bli frestad då hoppades jag på. Öppnade en vit El Coto (mycket god Rioja)  och tog ett glas en kväll innan stan.  Jobbade 2-3 dagar och efter en extra jobbig dag kom jag på att jag hade en öppnad flaska vin hemma i kylskåpet och det skulle bli gott med ett glas kallt vitt vin när jag kom hem! Uhhmmh?? Vad konstigt det smakar... när öppnade jag den här? Men det var ju  bara några dagar sedan, den kan omöjligt ha blivit dålig?! Smakar lite till...  men VA FAN...  den har blivit utblandad med VATTEN???!?!?!?!?? *grrrrrrrrrrrrrrrrrrr* Tur för L att hon inte var hemma just DÅ.

L är en tjejkompis som jag har känt i nästan 15 år. Hon har bott hos mig i typ 5 år och blivit lite knepigare med tiden. Konstigt beteende men jobbar mycket (i krogbranschen) och är inte hemma så mycket. Hon är dessutom utbildad somelier, ni vet en sån som kommer och visar/rekommenderar vilka svindyra men utsökta viner ni ska dricka när ni äter riktigt fint på krogen... HUR kan en sån människa få för sig att blanda ut ett Rioja-vin med vatten? Sånt borde det vara fängelsestraff på!?!

I fredags tänkte jag göra en liten fördrink innan det var dags att bege sig till CC för reportaget om Swedish Open (Kan ju inte dricka DÄR). Gick in i mitt rum där jag förvarar det lilla spritförrådet och hämtar den knappt öppnade flaskan med Xante. Mmmumma! Men va fan?! Det luktar verkligen INGENTING..  hmm..smakar lite.... HELT SPRITLÖST?!?!  Har den dunstat eller?! Vad fan har hon gjort nu?? Vad har hon fyllt på med?? Vatten igen? Kollar de andra flaskorna som står på samma ställe, (dvs inne i MITT rum bredvid bokhyllan på golvet eftersom min inneboende började "låna ut" spritflaskorna som bodde i barskåpet i vardagsrummet. Det vill man ju inte få som överraskning så jag flyttade in dom till mig. Det funkade tydligen inte heller... ) 2 whiskyflaskor, 1 vodka, 1 Baileys och lite annat HELT TOTALT TOMMA...  det fanns inte en droppe kvar, förutom den förbannade jävla skit vattenutspädda Xante´n.. 

Tog fram flaskorna och ställde på köksbordet, jag hade inte tid med det där mer, måste ju in och jobba och L var ändå inte hemma. Helvete oxå. Jag blev faktiskt kränkt av att hon tror att jag inte skulle märka något, hon måste ju tycka att jag är dum i huvudet?!


WPT final i Barcelona och jag kommer inte in på den sidan...

Sitter på jobbet inatt och det är hur lugnt som helst, vilken man ju tackar för med tanke att det ju faktiskt är bra för alla om jag har tråkigt på jobbet..  =)
Fint, kan man kolla lite på direktrapporteringen från finalen i Barcelona ju! Fylla på med lite nyheter.. Eller  ....  NÄHÄ...  då har företagets filterprogram fått spelet och stänger ute oss från de flesta livsviktiga sidorna en sån här natt, Cardplayer är bland dom förstås, allt annat med poker i ordet oavsett vad det är och det är JOBBIGT!

Min värsta badbeat...ever...

Fast jag tror inte att det kan bli värre än så här..

Spelade supersatelliten till Swedish Open igår. 120 deltagare. 16 platser till Main Event. Jag blev rätt snabbt chipleader på bordet bland fler kända ansikten, jag vet tyvärr inte vad dom heter, förutom Lai förstås.

Jag spelade riktigt bra trots att jag fick folda en massa händer de första 2 timmarna då jag antingen fick skitkort eller bra kort med helt fel floppar. De här grabbarna spelar rätt vilt så jag kände inte för att chansa direkt. När jag sen fick bra kort och rätt flopp så vann jag handen rätt enkelt, dom var nyfikna och ville se vad jag hade för kort och det kostar såklart. 4 såna händer så var jag chipleader med dubbelt mer än average.

Blindsen ökade rätt fort så jag kunde ju inte sitta och vänta hur länge som helst. Blindade bort 4 000 innan jag fick QQ. Raisade blindarna förstås och fick svar av en kille som varit svag länge och bara hade 4500 kvar, jag hade redan lagt in 2000 så det var bara att syna. Givetvis har han KK. Jaja, det kunde blivit dyrare...  Direkt efter får jag 88 och efter en passande flopp går jag all-in med 5000 eller nåt och får syn av en kille som jag vunnit varje hand vi spelat hittills. Kändes rätt ok. Ännu bättre när han lägger upp 55. Mina åttor håller och han får lämna turneringen.

En lite rolig anekdot mitt i allt detta var när spelaren 3 platser efter mig ser ett av mina kort när dealern fumlar ner kortet i markerlådan. Jag kollade kortet, det stämde det han sa, klöver 2, så jag fick ett nytt kort. Ett ess till..  *s* Killen som berättat att han sett kortet gick all-in med sina sista 17-1800 och jag kunde förstås inget annat än att syna! Vad ska jag göra?! =) Jag kommer ångra mig sa han innan jag la upp mina AA och givetvis hade han rätt i det, han fick inte vara med i turneringen längre eftersom jag tog hans sista marker..  hehe.

Jag var nere på 5000 tidigare och dubblade upp med åttorna, hamnade på 4000 ett tag efter det dubblade upp till 8800, blindsen tog stora tuggor nu, 600/1200 på bara 7 spelare, sen 800/1600 och jag var tvungen att göra något, bara 38 spelare kvar.. 1000/2000 och det kändes riktigt jobbigt att lägga stora blinden. Tills jag såg korten. Jag hade hittat AA i helt rätt läge! Lai höjer till 5000 på lilla blinden, ny kille vid bordet bredvid Lai går all-in, han har 28 000 eller nåt, alla foldar och jag måste givetvis gå all-in. Perfekt tillfälle och nu blir det ju minst en trippling även om inte Lai går med. Det borde faktiskt säkra min biljett! Härligt!! Vi är bara 2 och han lägger upp JJ - Underbart!! Jag vänder upp mina AA och det går ett sus genom bordet men dom tycker att det är rätt tillfälle för mig såklart... Inga knektar på floppen nu bara säger jag högt samtidigt som dealern lägger upp floppen...  J-7-J......  FYRTAL får han på floppen?!?!?!?!?  HUR är det möjligt??????????????  Jag är  ute på 26:e plats...

*suck*

I morse insåg jag det positiva i händelsen (det finns ALLTID något positivt i ALLA händelser, ibland är det bara jäkligt svårt att hitta...) det blir inte lika svårt att jobba i helgen, jag ska ju göra reportaget och en massa intervjuer under tävlingen... Men FAN vad nära det var den här gången..  =/

Facebook??

Jag ahr inte fattat det där riktigt, vad är Facebook bra för? Har inte haft tid att sätta mig in i själva uppenbarelsen ännu så jag frågade en kompis som jag vet pysslar lite där... Vad är meningen? - Det är ett kanonbra ställe att hitta dina gamla kompisar!! Gamla kompisar?? Men - dom vill jag ju inte hitta, vad ska jag med GAMLA kompisar till? Om jag inte har kvar dom längre så finns det väl en anledning??  *fniss*

Någon som har en bättre anledning att använda Facebook?


RSS 2.0